L'enquesta sobre l'hotel és manipuladora i està condicionada per una imposició política prèvia

COMUNICAT DE PREMSA
Alcoi, 19/maig/2009
"La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" considera que l'enquesta sobre l'hotel és manipuladora i està condicionada per una imposició política prèvia

L'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" denuncia l'actitud del govern municipal d'Alcoi, que pretén presentar com a una nova iniciativa el que no és més que la cabuderia per mantenir a ultrança un projecte inviable des del punt de vista econòmic, social i ambiental.

Les declaracions que va fer el regidor Fernando Pastor en setembre de 2008, dient allò de "El que piense que no se va a hacer un hotel en la Font Roja, es que no nos conoce" són molt il·lustratives de la tessitura actual. Aquesta actitud prepotent va ser refrendada pel regidor Javier Castañer en la passada reunio del Consell de Protecció del Parc Natural, celebrada el passat 26 de març, on va deixar ben clar que el projecte "responia a una decisió política inamovible".

Partint d'aquestes premisses, no sorprenen les greus deficiències del procés de participació que s'ha encetat durant la primera setmana de maig. Per començar, el projecte de construir un hotel en el cor de la Font Roja es camufla, de forma eufemística, amb el nom de "Millora dels equipaments en l'àmbit de la zona d'ús públic recreatiu intensiu del Parc Natural de la Font Roja".

Per a participar en aquest paripé es demana als ciutadans que òmpliguen un qüestionari sense cap rigor científic i clarament tendenciós i manipulador, dissenyat amb la intenció d'obtenir les respostes que desitgen els promotors de l'hotel. En aquest qüestionari es barregen problemes que té actualment el paratge de la Font Roja, i que res tenen a veure amb l'hotel, intentant donar a entendre que podrien resoldre's amb la construcció d'aquest.

Així, per exemple, s'insisteix en el mal estat dels antics xalets de l'àrea del santuari, al mateix temps que s'amaga que la seua degradació és responsabilitat exclusiva del Govern municipal. L'Ajuntament d'Alcoi ja fa anys que incompleix la seua obligació de mantenir-los en condicions, amb la intenció de trobar una excusa per a la seua demolició i la construcció de l'hotel en el solar que ocupen. Davant de la situació dels edificis, l'enquesta planteja com a possible solució tombar-los, a pesar que això seria il·legal i que la normativa del Parc obliga a conservar-los i rehabilitar-los.

El més greu és que el qüestionari no conté cap resposta que permeta expressar l'opinió que l'hotel no s'ha de construir en el cor del Parc Natural. I això a pesar que aquesta opció és la que han expressat de forma massiva els ciutadans amb més d'11.000 firmes i la celebració d'una manifestació multitudinària.

Per acabar-ho d'adobar, els tècnics de la Diputació han admés públicament que el resultat de les respostes del qüestionari no és vinculant per a la redacció del projecte, per la qual cosa entenem que no té cap altra utilitat que donar una apariència de participació, que no es correspon amb la realitat.

En conseqüència, l'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" considera que és una pèrdua de temps contestar una enquesta manipuladora i condicionada per una imposició política prèvia: la construcció d'un hotel en l'àrea del santuari de la Font Roja.

Per això i perquè ja ha mostrat clarament la seua opinió sobre aquest procés en totes les reunions prèvies que ha fet l'equip redactor amb veïns i associacions d'Alcoi durant la primera setmana de maig, l'assemblea descarta participar contestant l'enquesta.

Finalment, l'assemblea de la campanya anuncia que continuarà amb les seues activitats en defensa de la Font Roja i que presentarà a la Conselleria de Medi Ambient, en el moment oportú, les firmes recollides contra l'hotel dins del Parc Natural.

Assemblea de la Campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural


COMUNICAT DE PREMSA
Alcoi, 10/maig/2009
Gran participació en la jornada de portes obertes dels allotjaments rurals de la Font Roja

Un centenar de persones han participat aquest matí en la visita als allotjaments rurals del Carrascal de la Font Roja, organitzada per l'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural".




Aquest diumenge 10 de maig ha tingut lloc una visita als allotjaments rurals de la Font Roja, organitzada per l'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural".

L'objectiu de l'activitat era divulgar l'existència dels diferents establiments que es troben a la vora del Parc Natural i que, per a molta gent, són totalment desconeguts. Els allotjaments han obert les seues portes i han mostrat les seues instal·lacions al centenar de persones que s'han sumat a la convocatòria. Per als desplaçaments s'ha utilitzat un autobús que, com que s'ha quedat petit, s'ha hagut de reforçar amb diversos vehicles particulars.

Els membres de l'assemblea han manifestat la seua satisfacció per l'èxit de la
convocatòria, tant per l'alta participació i el bon ambient com per l'amabilitat de tots els propietaris dels allotjaments, que han sabut transmetre la il·lusió amb què han recuperat i rehabilitat els masos i edificis, amb molt d'esforç i sovint enfrontant-se a molts entrebancs burocràtics. "En cap moment, hem demanat als propietaris dels allotjaments que s'adherisquen a la nostra campanya. L'únic que els hem demanat és que ens ensenyen els seus establiments i que ens expliquen les seues experiències".

Els establiments que s'han visitat (per l'ordre del recorregut) han sigut els següents: Mas La Safranera, Casa Bons Aires, Mas La Mota i Casa El Pinar.

Els participants han destacat la gran diversitat dels allotjaments, ja que cada casa té una personalitat pròpia i està dirigida a un tipus diferent de clients (parelles, famílies amb xiquets, persones soles, grups grans, joves...). El ventall de preus i de possibilitats és molt ample (servei de restaurant o opció a cuina; habitació doble, apartament, suite de luxe, alberg...), però el denominador comú és l'alta qualitat i l'enorme bellesa de l'entorn. "Després de tot el que hem vist, encara tenim més clar que l'oferta d'allotjaments que té la Font Roja és adequada, diversa i de qualitat. No té cap justificació malgastar diners públics en construir un hotel en el cor del parc, fent una destrossa que és totalment innecessària i, a més, competint deslleialment amb aquests establiments familiars".


Assemblea de la campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural

Dimarts 12/maig: assemblea campanya Hotel fora del Parc Natural!

ASSEMBLEA
dimarts 12 de maig, 20 h
al local del Club UNESCO
(C/Cid, 12 - baixos)


Proposta d'ordre del dia:

  • Aprovació de l'ordre del dia
  • Posicionament davant del procés de "participació" encetat per l'Ajuntament d'Alcoi
  • Informació reunió comissió del Consell de Protecció (7 de maig)
  • Valoració visita guiada allotjaments rurals
  • Participació en romeria a Sant Pasqual, Ibi (17 maig)
  • Informe de Proaguas sobre consum d'aigua de l'hotel
  • Altres propostes, preguntes, etc.
  • Diumenge 10 de maig, visita guiada als allotjaments rurals del Carrascal de la Font Roja



    Alcoi, diumenge 10 de maig de 2009


    En el Carrascal de la Font Roja s'han implantat en els últims anys alguns allotjaments rurals, amb característiques variades i dirigits a visitants de gustos diversos.
    Sovint aquests establiments són poc coneguts per a molta gent; per això hem considerat que pot ser una activitat interessant organitzar aquesta visita per a conéixer millor alguns d'aquests allotjaments.


    Horari:
    9:00 h
    Eixida en autobús des de la plaça d'Al-Azraq
    9:15 h
    Benvinguda (a l'aparcament del poliesportiu Fco. Laporta
    10:00 h
    Visita allotjament rural La Safranera
    10:30 h
    Visita allotjament rural Casa Bons Aires i refrigeri
    12:00 h
    Visita allotjament rural La Mota
    13:00 h
    Visita allotjament rural El Pinar
    14:00 h
    Arribada a la plaça d'Al-Azraq

    - Cal dur-se l'esmorzar
    - L'autobús és gratuït i les places limitades. Podeu reservar la vostra plaça enviant un missatge a fontrojadetots@gmail.com o deixant un missatge en el contestador automàtic del telèfon 965543135 (indiqueu el vostre nom).