El projecte d'hotel al cor de la Font Roja, mort i soterrat

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana ha publicat el 17 de desembre de 2013 la Resolució de la Direcció Territorial d'Alacant de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient d'arxivament de l'expedient d'autorització ambiental integrada per al projecte d'hotel al Parc Natural de la Font Roja.

Si el projecte ja estava ben mort des de fa més de dos anys, amb aquesta publicació poden dir que a més ja està soterrat.

S'ha demostrat que amb la mobilització popular és possible frenar els despropòsits dels governants, sobretot quan es du a terme una bona campanya i s'aconsegueix implicar el poble.

A hores d'ara podríem estar lamentant una catàstrofe en el cor d'aquest espai natural tan volgut pels pobles d'Alcoi i, no ho oblidem, d'Ibi. Com es va evidenciar en la campanya duta a terme per la nostra Plataforma, aquest hotel hauria tingut unes conseqüències nefastes des del punt de vista ambiental, social i, també, econòmic.

És molt il·lustratiu veure com ha acabat l'hotel que va construir a Catral el mateix empresari que volia construir i explotar l'hotel de la Font Roja: abandonat, incendiat i amb una herència de deutes i de pleits. Si traslladem a la Font Roja aquesta realitat (i moltes altres d'aquest empresari que ja vam denunciar al seu moment) se'ns posen els pèls de punta.

Pel que fa a la iniciativa posterior, per part de la Diputació d'Alacant (que responia únicament a la cabuderia personal de l'inefable Miguel Peralta, el de l'hotel "no apto para mochileros"), ja podem imaginar-nos com hauria acabat en aquestos moments de reducció de la despesa pública; més encara si tenim en compte la "defunció" del CEMACAM-Font Roja i la consegüent reducció d'activitats en el paratge.

Una volta més, gràcies a totes les persones i entitats que vàreu contribuir a parar aquest desgavell!