L'assemblea reprén les activitats i denuncia que la iniciativa de la Diputació d'Alacant és més del mateix

Comunicat de premsa, 16/02/09

L'assemblea de la campanya anuncia el seguiment exhaustiu del nou avantprojecte anunciat als mitjans de comunicació i agraeix el suport mostrat fins ara per les persones i entitats que consideren que aquest no és un bon projecte per a la Font Roja i que hi ha alternatives turístiques menys impactants i socialment més beneficioses. Amb més motiu en aquest cas, quan el que ja s'està fent és usar diners públics per aconseguir, per damunt de tot i de tots, la realització del que cada volta sembla més una cabuderia política personal


Els membres de l'Assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" s'han reunit per tal d'analitzar les novetats sobre el projecte de construcció d'un hotel en el paratge de la Font Roja. La nova informació disponible es limita, pràcticament, a les notícies difoses en els mitjans de comunicació, fonamentalment en relació a les visites a la Font Roja de destacats càrrecs polítics i tècnics de la Diputació, i també a l'aprovació dels pressupostos de la Diputació, que inclouen una partida per a la redacció d'informes i estudis.

A pesar de l'escassa informació feta pública, el projecte anunciat continua sent una agressió per al paratge de la Font Roja i per al seu ús públic, per la qual cosa és valorat negativament per l'Assemblea. Els seus membres destaquen que es pretén ocupar la totalitat de l'espai públic dels antics xalets per a construir un hotel que el Parc Natural no necessita i que la seua normativa no recomana, i tot això a costa de l'espai que requereix el Parc per a la seua adequada gestió i manteniment, i amb la consegüent privatització de fet de zones d'ús públic.

L'assemblea de la campanya manté el seu lema "Hotel fora del Parc Natural", ja que considera que les infraestructures turístiques vinculades a aquest espai protegit no s'han de situar en el cor del Parc, sinó en la perifèria, tal com ho recomanen les seues normes. De fet, ja són moltes i diverses les iniciatives d'allotjaments rurals existents: albergs, cases rurals i fins i tot un petit hotel. La construcció en el paratge de la Font Roja d'un hotel com el que pretén el PP, suposaria una competència —feta amb diners públics i amb el suport descarat de les Administracions—, que podria posar en perill la viabilitat de totes aquestes iniciatives.

D'altra banda, sembla que es manté la intenció de tombar els antics xalets de la Font Roja, en compte de rehabilitar-los, tal com prescriu la normativa del Parc Natural. De fet, no existeix cap intenció per part del Govern Municipal de conservar aquests edificis, que duen anys esperant que s'adopten les necessàries mesures de conservació i consolidació (fins i tot el Síndic de Greuges ha hagut de recordar a l'Ajuntament les seues obligacions en aquest sentit).

A més de l'impacte ambiental i paisatgístic, l'assemblea també destaca l'impacte social, ja que els promotors de l'hotel volen desplaçar serveis recreatius públics i socials (paellers i àrees de lleure), que ara ofereix el Parc Natural a tots els seus visitants i que caldrà sacrificar en funció de les necessitats d'un hotel que ja no és més que una cabuderia personal d'alguns càrrecs polítics amb capacitat per a disposar (i malbaratar) diners públics de tots els ciutadans i ciutadanes.

Les persones assistents a l'assemblea també van fer esment de la total falta de credibilitat dels promotors de l'hotel: el trio Peralta-Sedano-Pastor i el president de la Diputació, Joaquín Ripoll. Els primers, no només no s'han disculpat per les seues mentides, ni per les amenaces i els insults a les persones que van denunciar amb arguments la seua actitud; el mal és que encara continuen fent ús de la mentida i de la manipulació, a pesar que s'ha demostrat que van enganyar al conjunt dels alcoians. Pel que fa a Ripoll, ha estat tot un exemple d'incoherència camaleònica: en menys de dos setmanes va passar de donar suport incondicional al projecte de "Promociones Hoteleras Vacacionales", qualificant-lo d'exemplar, a anunciar un nou projecte que, aquest sí (no com l'anterior), era respectuós amb el medi ambient.

A hores d'ara, la signatura d'un protocol d'intencions entre l'Ajuntament d'Alcoi i la Diputació Provincial, en setembre de 2008, s'ha concretat en l'adjudicació de determinats projectes i estudis, amb dotació pressupostària procedent de diners públics, i en l'establiment d'uns terminis d'execució, segons les declaracions dels responsables de la Diputació d'Alacant.

L'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" anuncia que continuarà les seues activitats, ja que persisteix l'amenaça que va motivar la seua creació: el projecte d'instal.lació d'un hotel en el cor del paratge de la Font Roja. L'entitat agraeix als ciutadans el suport rebut fins ara, ja que gràcies a la gran participació social va ser possible evitar l'adjudicació del projecte anterior; per això, demana de nou la seua col·laboració en les iniciatives que en un futur pròxim caldrà posar en marxa per preservar el paratge de la Font Roja de la privatització i de l'agressió mediambiental, i aconseguir salvaguardar el seu ús social i públic equilibrat amb la conservació dels seus valors naturals.

Alcoi, 16 de febrer de 2009

Assemblea de la campanya
"La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural"