Presentació de la campanya a València

COMUNICAT DE PREMSA
Alcoi, 25 /febrer/2010
Anit es va presentar a València la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural"


Anit va tindre lloc al Saló d'Actes del Centre Excursionista de València la presentació a la capital valenciana de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural".

L'escriptor de turisme Rafael Cebrián, Premi Cavanilles 2002, va intervindre en primer lloc, en representació del Centre Excursionista de València, presentant els ponents i fent una breu introducció sobre la importància de la lluita en defensa de la Font Roja. Cebrián va destacar la importància de col·lectivitzar la resposta contra les agressions al territori i establí un paral·lelisme entre la campanya en defensa de la Font Roja amb l'emblemàtica campanya "El llit del Túria és nostre i el volem verd", que en els anys setanta va impedir que el vell llit del riu es convertira en una autopista urbana.

A continuació, Jorge Cruz Orozco, Doctor en Geografia, que treballa en el camp de la planificació i la formació en turisme rural, va sintetitzar els principals arguments que desaconsellen la construcció i explotació d'un hotel al cor de la Font Roja. Així, va assenyalar les enormes dificultats de dur endavant el projecte sense afectar negativament el medi ambient, la reducció de l'espai disponible per a l'ús públic i la pèrdua de lloc per als serveis que necessita el Parc Natural. Per a Cruz, l'hotel que es pretén construir és un tipus d'infraestructura que genera exclusivitat i que, en aquest sentit, significaria un pas arrere, ja que tornaria a privatitzar l'ús d'un espai que s'havia recuperat per al poble.

Pel que fa a la gran inversió de diners públics destinada a la construcció de l'hotel, Jorge Cruz es pregunta si no seria molt millor destinar aquests recursos a resoldre els autèntics problemes de la Font Roja; així mateix, afirmà que no és aquesta la millor manera de donar suport al turisme rural.

El biòleg alcoià Carles M. Mansanet, en representació de l'assemblea de la campanya, va fer un detallat repàs al conflicte generat pel projecte hoteler del Govern municipal d'Alcoi, incidint en l'absurditat de voler situar un hotel en l'àrea del Santuari de la Font Roja a pesar del seu impacte ambiental i social, que va detallar al llarg de la seua exposició. També va insistir en la falta de viabilitat econòmica del projecte, demostrada per la falta total d'interés per a cap inversor privat.

Les intervencions del públic assistent van reforçar l'argument de la inviabilitat econòmica del projecte, exposant el cas de nombroses iniciatives semblants al País Valencià, també finançades i impulsades des d'organismes públics, que han acabat fracassant estrepitosament.

"La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" valora molt positivament la realització d'aquest acte a València, que enceta un camí de col·laboració amb entitats de més enllà de les comarques centrals valencianes.


Assemblea de la Campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural