COMUNICAT DE PREMSA
Alcoi, 10/maig/2009
Gran participació en la jornada de portes obertes dels allotjaments rurals de la Font Roja

Un centenar de persones han participat aquest matí en la visita als allotjaments rurals del Carrascal de la Font Roja, organitzada per l'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural".




Aquest diumenge 10 de maig ha tingut lloc una visita als allotjaments rurals de la Font Roja, organitzada per l'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural".

L'objectiu de l'activitat era divulgar l'existència dels diferents establiments que es troben a la vora del Parc Natural i que, per a molta gent, són totalment desconeguts. Els allotjaments han obert les seues portes i han mostrat les seues instal·lacions al centenar de persones que s'han sumat a la convocatòria. Per als desplaçaments s'ha utilitzat un autobús que, com que s'ha quedat petit, s'ha hagut de reforçar amb diversos vehicles particulars.

Els membres de l'assemblea han manifestat la seua satisfacció per l'èxit de la
convocatòria, tant per l'alta participació i el bon ambient com per l'amabilitat de tots els propietaris dels allotjaments, que han sabut transmetre la il·lusió amb què han recuperat i rehabilitat els masos i edificis, amb molt d'esforç i sovint enfrontant-se a molts entrebancs burocràtics. "En cap moment, hem demanat als propietaris dels allotjaments que s'adherisquen a la nostra campanya. L'únic que els hem demanat és que ens ensenyen els seus establiments i que ens expliquen les seues experiències".

Els establiments que s'han visitat (per l'ordre del recorregut) han sigut els següents: Mas La Safranera, Casa Bons Aires, Mas La Mota i Casa El Pinar.

Els participants han destacat la gran diversitat dels allotjaments, ja que cada casa té una personalitat pròpia i està dirigida a un tipus diferent de clients (parelles, famílies amb xiquets, persones soles, grups grans, joves...). El ventall de preus i de possibilitats és molt ample (servei de restaurant o opció a cuina; habitació doble, apartament, suite de luxe, alberg...), però el denominador comú és l'alta qualitat i l'enorme bellesa de l'entorn. "Després de tot el que hem vist, encara tenim més clar que l'oferta d'allotjaments que té la Font Roja és adequada, diversa i de qualitat. No té cap justificació malgastar diners públics en construir un hotel en el cor del parc, fent una destrossa que és totalment innecessària i, a més, competint deslleialment amb aquests establiments familiars".


Assemblea de la campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural