L'enquesta sobre l'hotel és manipuladora i està condicionada per una imposició política prèvia

COMUNICAT DE PREMSA
Alcoi, 19/maig/2009
"La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" considera que l'enquesta sobre l'hotel és manipuladora i està condicionada per una imposició política prèvia

L'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" denuncia l'actitud del govern municipal d'Alcoi, que pretén presentar com a una nova iniciativa el que no és més que la cabuderia per mantenir a ultrança un projecte inviable des del punt de vista econòmic, social i ambiental.

Les declaracions que va fer el regidor Fernando Pastor en setembre de 2008, dient allò de "El que piense que no se va a hacer un hotel en la Font Roja, es que no nos conoce" són molt il·lustratives de la tessitura actual. Aquesta actitud prepotent va ser refrendada pel regidor Javier Castañer en la passada reunio del Consell de Protecció del Parc Natural, celebrada el passat 26 de març, on va deixar ben clar que el projecte "responia a una decisió política inamovible".

Partint d'aquestes premisses, no sorprenen les greus deficiències del procés de participació que s'ha encetat durant la primera setmana de maig. Per començar, el projecte de construir un hotel en el cor de la Font Roja es camufla, de forma eufemística, amb el nom de "Millora dels equipaments en l'àmbit de la zona d'ús públic recreatiu intensiu del Parc Natural de la Font Roja".

Per a participar en aquest paripé es demana als ciutadans que òmpliguen un qüestionari sense cap rigor científic i clarament tendenciós i manipulador, dissenyat amb la intenció d'obtenir les respostes que desitgen els promotors de l'hotel. En aquest qüestionari es barregen problemes que té actualment el paratge de la Font Roja, i que res tenen a veure amb l'hotel, intentant donar a entendre que podrien resoldre's amb la construcció d'aquest.

Així, per exemple, s'insisteix en el mal estat dels antics xalets de l'àrea del santuari, al mateix temps que s'amaga que la seua degradació és responsabilitat exclusiva del Govern municipal. L'Ajuntament d'Alcoi ja fa anys que incompleix la seua obligació de mantenir-los en condicions, amb la intenció de trobar una excusa per a la seua demolició i la construcció de l'hotel en el solar que ocupen. Davant de la situació dels edificis, l'enquesta planteja com a possible solució tombar-los, a pesar que això seria il·legal i que la normativa del Parc obliga a conservar-los i rehabilitar-los.

El més greu és que el qüestionari no conté cap resposta que permeta expressar l'opinió que l'hotel no s'ha de construir en el cor del Parc Natural. I això a pesar que aquesta opció és la que han expressat de forma massiva els ciutadans amb més d'11.000 firmes i la celebració d'una manifestació multitudinària.

Per acabar-ho d'adobar, els tècnics de la Diputació han admés públicament que el resultat de les respostes del qüestionari no és vinculant per a la redacció del projecte, per la qual cosa entenem que no té cap altra utilitat que donar una apariència de participació, que no es correspon amb la realitat.

En conseqüència, l'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" considera que és una pèrdua de temps contestar una enquesta manipuladora i condicionada per una imposició política prèvia: la construcció d'un hotel en l'àrea del santuari de la Font Roja.

Per això i perquè ja ha mostrat clarament la seua opinió sobre aquest procés en totes les reunions prèvies que ha fet l'equip redactor amb veïns i associacions d'Alcoi durant la primera setmana de maig, l'assemblea descarta participar contestant l'enquesta.

Finalment, l'assemblea de la campanya anuncia que continuarà amb les seues activitats en defensa de la Font Roja i que presentarà a la Conselleria de Medi Ambient, en el moment oportú, les firmes recollides contra l'hotel dins del Parc Natural.

Assemblea de la Campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural