El dijous 16 de juliol, tots a la plaça en defensa de la Font Roja

COMUNICAT DE PREMSA
Alcoi, 15/juliol/2009
El dijous 16 de juliol, acció de carrer en defensa de la Font Roja

L'assemblea de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" durà a terme una acció de denúncia contra la construcció de l'hotel de la Font Roja, que impulsen el govern municipal d'Alcoi i la Diputació d'Alacant.

La mobilització, que tindrà lloc en la plaça d'Espanya d'Alcoi, demà dijous a les 8 de la vesprada, consistirà en la formació d'un text en defensa de la Font Roja amb els cossos d'un centenar de persones vinculades a l'assemblea. Així mateix, conviden a participar en l'acció als ciutadans que vulguen expressar la seua oposició a la construcció de l'hotel en el cor del Parc Natural.

Amb aquesta acció, "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" vol denunciar el paripé organitzat per la Diputació d'Alacant amb l'única finalitat de camuflar els greus impactes del projecte del Govern del PP. L'assemblea de la campanya recorda que els principals motius que fonamenten la gran oposició social a l'hotel -que s'ha traduït en la recollida de més d'11.000 firmes-, continuen plenament vigents:
  • es tracta d'un projecte que no és prioritari per al Parc Natural, ni és necessari, ni és econòmicament viable;
  • comportaria la privatització d'una part important del paratge durant un període molt gran (75 anys, segons l'estudi presentat), en detriment del seu ús social;
  • provocaria un impacte ambiental important, tant durant la fase de construcció, com la d'explotació;
  • suposaria enderrocar bona part de l'antiga colònia de xalets des estiuejants de la Font Roja, protegits pel seu valor com a patrimoni cultural (tal com va haver de recordar el Síndic de Greuges a l'Ajuntament d'Alcoi);
  • hipotecaria per a sempre les possibilitats d'utilització dels espais i edificis actuals per a cobrir necessitats de la gestió del parc natural, com ara la ubicació de la brigada de manteniment, les zones recreatives per a ús social i d'altres futures que pogueren sorgir.
"La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" recorda també que hi ha alternatives menys impactants i socialment més beneficioses, com és el cas de la xarxa d'allotjaments rurals existent al voltant del parc natural.

L'assemblea anuncia pròximes mobilitzacions, de major envergadura, per fer front al que consideren un projecte absurd, fruit d'una cabuderia personal de Miguel Peralta, que tindria greus costos econòmics, ambientals i socials.


Assemblea de la Campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural