SOS Font Roja. Èxit de l'acció de carrer del dijous 16 de juliol




veure galeria de fotos de l'acció

L'acció de denúncia del passat dijous 16 de juliol va ser tot un èxit, ja que, a més de les 150 persones previstes per a formar amb els seus cossos el text "SOS Font Roja", s'hi van afegir centenars de persones més (fins arribar a un miler, segons l'organització; 600, segons la Policia Local.

Poc abans de les 7 de la vesprada, membres de l'assemblea van començar a fixar en el terra de la plaça d'Espanya d'Alcoi les enormes lletres, retallades sobre paper. Mitja hora després es va començar a distribuir les persones voluntàries, que a les 8 ja es van gitar sobre les lletres, formant el text en defensa de la Font Roja; altres grups de persones portaven pancartes amb lletres formant els textos "La Font Roja també és nostra" i "Hotel fora del Parc".

A més es van concentrar centenars de persones, entre les quals cal destacar un grup de batukada, que va animar l'acte amb la seua música de percussió.

L'assemblea de la campanya ha valorat molt positivament aquesta acció, ja que amb un ínfim esforç de convocatòria s'ha aconseguit mobilitzar una quantitat de gent molt important, molt superior a les 225 enquestes que es van recollir en el mal anomenat "procés de participació" encetat per la Diputació d'Alacant.

El mateix dijous, el Consell de Protecció aprovava per majoria l'avantprojecte d'hotel presentat per la Diputació, que ara haurà de superar els corresponents tràmits en la Conselleria de Medi Ambient.

Per a l'assemblea "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural", l'acció de dijous és l'inici d'una nova campanya, que es desenvoluparà a partir del mes de setembre i que inclourà una gran manifestació.