Notícia en ARAMULTIMÈDIA de 5/febrer/2011:

Estan a l'espera de la Declaració d'Impacte Ambiental
Ripoll reconeix que no saben quan podran fer l'hotel de la Font Roja
J.O. | Actualitzat: 05/02/2011

La Diputació d'Alacant, com promotora del projecte d'hotel de la Font Roja d'Alcoi, ha reconegut ara que no saben quan els vindrà el permís per a posar-lo en marxa. Podrien tindre "permís hui o en maig", després d'eleccions municipals, ha dit aquest dissabte el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, en una visita a Alcoi.

Ripoll ha explicat que depenen de la Conselleria de Medi Ambient, que els ha de donar el vist-i-plau final amb la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). “Nosaltres, a través de Proaguas, hem fet tot el que teníem que fer”, ha afirmat.

“Ens han demanat més informació i l'hem facilitada. Tenim pressupost, tenim el projecte, està el solar, el beneplàcit de l'Ajuntament d'Alcoi, vocació i interés; es respecta tota la normativa”, ha assegurat José Joaquín Ripoll, en la inauguració de la rotonda de Batoi a Alcoi, la qual ha sigut finançada per la Diputació.

Per tot això i com que la declaració d'impacte no els arriba, Ripoll ha dit que no sap ben bé quan podran fer l'hotel, en cas que els donen el permís. “Només ens donen el permís, al dia següent comencem”.

D'altra banda, val a dir que la Conselleria de Medi Ambient, consultada ara fa uns dies per ARAMULTIMÈDIA, no va poder concretar un termini o una resolució favorable o desfavorable al projecte. Un portaveu de la Conselleria es va limitar a dir que no estan “en contra de l'hotel” i que estan tardant perquè volen estudiar el projecte en detall, tenint en compte que afecta a un parc natural com el de la Font Roja.

Des de la plataforma ciutadana contra l'hotel de la Font Roja no han fet cap pronunciament estos dies, si bé han vingut considerant que es tracta d'un projecte inviable, tant a nivell ambiental com econòmic. Van presentar nombroses firmes i al·legacions contra el projecte, que s'han de tindre en compte abans d'emetre la DIA.

Finalment, cal subratllar que des del PP alcoià sempre havien dit que l'hotel de la Font Roja estaria en marxa durant aquesta legislatura. Encara en la tardor passada, el portaveu del Govern local, Fernando Pastor, augurava que tindrien la DIA en gener i que podrien començar en el primer trimestre de l'any.