Alcoi, 23 de setembre de 2008


Les entitats i les persones que formem part de l’Assemblea “La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" ens congratulem per la retirada de l’únic projecte presentat, per part de l’empresa Promociones Hoteleras Vacacionales S.A., a l’oferta del govern municipal per a la construcció, i posterior explotació, d’un hotel al Parc Natural de la Font Roja.
Hem de recordar que aquesta va ser una petició que li va formular la plataforma en un dels seus darrers comunicats, a la única empresa que va presentar el seu projecte al concurs propiciat pel govern municipal d’Alcoi.
Considerem aquesta retirada l’èxit de tots i totes els ciutadans que han donat suport a aquesta campanya i als quals volem mostrar el nostre agraïment. Una vegada més s’ha demostrat que la Font Roja és reconeguda pels ciutadans i ciutadanes com un espai públic i pel qual es professa una profunda estima.
La campanya que encetàrem fa uns mesos en conéixer el propòsit del govern municipal d’Alcoi de construir un complex turístic que destrossaria per sempre el nostre paratge i que suposaria la seua privatització, ha conclòs amb uns resultats plenament satisfactoris. I ho són especialment, perquè hem propiciat que la ciutadania i els mitjans de comunicació pogueren tindre la màxima informació sobre un projecte que presentava nombroses ombres i amenaces. Este treball l’hem fet, defensant el caràcter públic de la Font Roja i el manteniment de la seua fesomia, i des del compromís, la transparència, el rigor en el treball i la contundència dels nostres arguments. Amb aquestes eines hem tractat de demostrar que aquest era un projecte insostenible i agressiu des del punt de vista ambiental, inacceptable, des del punt de vista social, i inviable des del punt de vista econòmic.
Des de l’any 1978 la Constitució garanteix els nostres drets com a ciutadans, i per tant el dret a la participació en l’esfera pública tant a títol individual com col•lectiu. Exercir aquests drets és el que hem procurat, amb sentit crític i responsable. Malauradament, i davant l’esforç de divulgació pública de les nostres informacions i dels nostres arguments, tant sols hem rebut i continuem rebent, insults, desqualificacions, agressions verbals i amenaces, per part dels membres del Govern Municipal del Partit Popular, circumstàncies que lamentem i que diuen ben poc dels seus propagadors.
Avui , l’assemblea de persones i entitats, “La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural “, posa fi a la campanya contra aquest projecte, ja retirat. No obstant això, i pel que hem pogut escoltar i llegir els darrers dies, sembla que, dissortadament, aquesta pot ser una situació provisional.
De moment, s’ha aconseguit aturar una aberració, però de ben segur que vindran noves amenaces de mans d’aquells que entenen la natura i el patrimoni públic de tots i totes, només com una font d’ingressos i un espai privat per a una minoria en detriment del benefici comú.
Per això continuarem a l’aguait. Aprofitarem tots els esforços ja realitzats, així com tot el recolzament i adhesions rebudes i, en cas necessari, portant a terme novament totes les accions que siguen necessàries per tal de preservar de la privatització i de l’agressió mediambiental, el Parc Natural de la Font Roja. Amb els mateixos objectius que ens varem marcar, per a impedir que el projecte, feliçment retirat, es portara a terme, i amb la col•laboració novament de totes les persones i entitats que ens han donat el seu suport i als que reiterem el nostre agraïment.
Avui, tots i totes aquells que considerem la Font Roja com una part indestriable de la nostra vida podem estar d’enhorabona, i seguir pensant que, amb la col•laboració de tots/es, la consecució del nostre objectiu final, simplement el nostre lema de campanya, “La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural”, pot ser una realitat definitiva.