L'assemblea en defensa de la Font Roja demana a l'empresa que s'ha presentat al concurs que es retire

Ja s'han complit tres mesos des de l'obertura de les pliques, per la qual cosa ja no té l'obligació de mantenir la seua oferta, que es considera inacceptable



L'assemblea "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" destaca que ahir es van complir tres mesos des de l'obertura de les pliques del concurs per a l'adjudicació de la construcció i explotació d'un hotel en el paratge de la Font Roja, en el cor mateix del Parc Natural. Una volta transcorregut aquest termini, l'empresa ja no té cap obligació de mantenir la seua oferta, sinó que la pot retirar lliurement i recuperar la garantia depositada.

A aquest concurs només es va presentar una empresa —Promociones Hoteleras Vacacionales, SA—, a pesar que des del govern municipal s'havia anunciat en diverses ocasions que el projecte havia despertat l'interés de diverses cadenes hoteleres. Com ja es denuncià públicament, això era previsible, ja que es va establir un termini per a presentar propostes extremadament curt tenint en compte la complexitat de la documentació que s'havia d'elaborar: a menys que ja es tinguera la documentació preparada abans que l'Ajuntament d'Alcoi aprovara els plecs de condicions, era impossible presentar en 26 dies un avantprojecte d'hotel, un estudi d'impacte ambiental, un estudi d'integració paisatgística, un estudi d'accessos i d'aparcaments i la programació d'execució. Tot indica, per tant, que es tracta d'un procés fet a la mida d'una empresa concreta.

L'assemblea en defensa de la Font Roja considera que aquesta única oferta és inacceptable per les seues grans dimensions, pel seu impacte ambiental i per la privatització d'un espai públic especialment estimat per la població. Així ho demostra el gran rebuig social cap al projecte, contra el qual s'està duent a terme una campanya popular amb gran participació: més de 9.000 firmes arreplegades, una concentració amb l'assistència de 3.000 persones el passat 28 de juliol, adhesions de nombroses entitats socials, etc. Així mateix, tots els partits de l'oposició en l'Ajuntament d'Alcoi i el ple de l'Ajuntament d'Ibi —l'altra població que comparteix amb Alcoi el Carrascal de la Font Roja— també s'han posicionat contra el projecte.

Per tots aquests motius, l'assemblea demana que l'empresa "Promociones Hoteleras Vacacionales SA" retire ja la seua oferta i anuncia que, si no ho fa, continuarà lluitant contra el projecte, utilitzant totes les vies possibles: mobilitzacions, denúncia, recursos legals, etc.