12.200 firmes contra l'hotel de la Font Roja

L'Assemblea "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" presenta en la Conselleria de Medi Ambient 12.200 firmes contra l'hotel


10/maig/2010

Un grup de membres de l'Assemblea de la Campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" s'han desplaçat aquest matí a València per presentar en la Conselleria de M
edi Ambient 12.200 firmes contra la construcció d'un hotel en el cor del Parc Natural de la Font Roja.

Mentre que una part del grup s'ha dirigit al registre de la Conselleria per donar entrada a un e
scrit acompanyat de les firmes, la resta ha desplegat en l'exterior de l'edifici dos pancartes amb el lema "SOS Font Roja. Hotel fora del Parc Natural!".

Des de l'inici de la campanya "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural", en juny de 2008, aquesta ha obtingut l'adhesió de desenes d'entitats socials, culturals, sindicals i polítiques -fonamentalment de les comarques de l'Alcoià i el Comtat- i ha dut endavant nombroses iniciatives per tal de divulgar el greu impacte econòmic, social i ambiental que tindria la construcció d'aquest hotel en el paratge de la Font Roja.

Entre les iniciatives dutes a terme dins d'aquesta campanya, destaquen la realització de diversos actes informatius, la presència en els mitjans de comunicació, l'edició de material divulgatiu, l'edició i enviament de postals contra l'hotel a la Conselleria de Medi Ambient o diverses mobilitzacions ciutadanes, entre les quals destaca la concentració de 3.000 persones a Alcoi amb el lema "Hotel Fora del Parc Natural", el 28/07/2008.

Amb la presentació d'aquestes firmes es pretén que la Conselleria de Medi Ambient tinga en compte l'important rebuig social contra l'hotel que el Govern municipal d'Alcoi i la Diputació d'Alacant volen construir al Parc Natural.

El projecte del complex hoteler va eixir a exposicó pública mitjançant un anunci publicat en el DOCV el passat dia 7 d'abril. Recentment els membres de "La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural" han elaborat uns models d'al·legacions resumides per possibilitar que els ciutadans manifesten novament la seua oposició al projecte. Aquestes al·legacions seran també enviades aquesta setmana a la Conselleria de Medi Ambient.

Així mateix, l'assemblea prepara també unes al·legacions més extenses i documentades, que es presentaran a la Conselleria acompanyades de diversos informes tècnics que demostren que el projecte hoteler és il·legal, econòmicament inviable i ambientalment i socialment insostenible.


Assemblea de la Campanya
La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural